Post Mercier, Luxemburg

CI System Glass Architecture PR60


Essential Info

Place / Country:Luxemburg, Luxemburg
Year:2016
Building Type:Administration Building
Lösungen:LAMILUX CI System Glass Architecture PR60

One of the key concepts for the administration and service building of the Post Luxembourg was a sustainable design. The key aim of the project was to be certified to DGNB Platin (German Sustainable Building Council) which is why LAMILUX’s Passivhaus certified solution was chosen.

The inviting design of the atrium achieves the main function of entrance and access, through the sculptural main staircases and panoramic lifts. In addition, the spectacular construction functions as a charming meeting point in the foyers of the two-story canteen, as well as overlooking the meeting and event rooms.

Through the subtle selection of lights and the staging of several large trees, a characteristic charm and feeling of an inner-city square is achieved. This bright and daylight-flooded atrium is created by a 27.35m x 24.35m Passivhaus certified LAMILUX Glass Architecture PR60energysave in saddle roof design with a height of 27 metres, which is divided into 180 glass panels. The vertical glazing of the atrium incorporates ventilation louvres for natural ventilation and conditioning of the atrium.

The LAMILUX Glass Architecture PR60energysave sets benchmarks in the energy standards of glass roofs and is an illustration of LAMILUX’s high energy efficiency intentions.